Escena Seqüència, programes: 1,2,3.

Enguany he col·laborat amb el programa de ràdio Amunt el teló de Ràdio Cornellà (104.6 FM). Un programa dedicat al teatre i que com defineixen les seves creadores (Montse i Laura Orozco) i parafrasejant a Bertolt Brecht: ” “El arte no es un espejo para reflejar la realidad, sino un martillo para darle forma.” Amb “Amunt el teló” donarem forma a aquesta realitat indignant, sorprenent… però sempre meravellosa. Un programa on parlem 100% teatre. Ens acompanyes? ”

La col·laboració ha consistit en el disseny i conducció d’una secció anomenada Escena Seqüència, on a partir d’informacions, reflexions i talls d’àudios, estableixo vincles entre Teatre i Cinema.

Les diferències entre els dos llenguatges és obvi que existeixen, però per un altre costat, el cinema és fill del teatre i la fotografia, per tant, són també moltes les connexions entre un art i l’altre: un guionista crea una història, unes actrius i actors preparen uns personatges, un director coordina tot un equip, i com no, milers de textos teatrals que s’han convertit en grans pel·lícules o guions de cinema que han acabat representats en un escenari. Malgrat que el concepte d’ “escena” tradicionalment s’hagi associat més al teatre i el de “seqüència” al cinema, la secció ha estat un diàleg obert entre un art i l’altre.

A continuació podeu escoltar les 3 primeres seccions d’Escena Seqüència i els corresponents programes sencers:

Programa 1 (21-10-2020):

En la primera secció del 1r programa vam parlar de l’autor teatral més adaptat al cinema (més de 400 adaptacions), en William Shakespeare, a partir de la pel·lícula Shakespeare in love (John Madden, 1998).

Escoltar Escena Seqüència programa 1 aquí:

Escoltar programa 1 sencer aquí.

Programa 2 (4-11-2020):

La secció del 2n programa va anar dedicada als vincles que existeixen entre cinema, teatre i música a partir de la famossísima pel·lícula Amadeus (Milos Forman, 1984).

Escoltar Escena Seqüència programa 2 aquí:

Escoltar programa 2 sencer aquí.

Programa 3 (18-11-2020):

Si en programes anteriors vam destacar l’origen teatral d’algunes pel·lícules, en el 3r programa vam parlar d’obres que neixen en la gran pantalla i que s’han representat en el teatre a posteriori.

Escoltar Escena Seqüència programa 3 aquí:

Escoltar programa 3 sencer aquí.

One thought on “Escena Seqüència, programes: 1,2,3.

Deixa un comentari