La Preproducció d’un Curtmetratge

De la idea al rodatge:

El procés de preproducció d’un curtmetratge.

Moltes gràcies a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Plat Artístic i una “gent” molt especial i única, per convidar-me a fer una xerrada/col·loqui en el Museu d’Art de Cerdanyola, sobre els passos a seguir en la preproducció d’un curtmetratge.

Aquesta va fer-se al MAC el passat 23 de novembre de 2017. La tasca era prou difícil, parlar sobre les diferents fases per les quals hauria de passar un curtmetratge abans del rodatge. Complicat, primer perquè abans del rodatge hem de preparar diferents qüestions (totes elles importants) i relacionades amb masses qüestions: producció, guió, realització…; segon, esquematitzar i simplificar tots aquests passos en una presentació de 2 hores és missió gairebé impossible. Però atenent que l’encàrrec venia en part d’aquesta “gent” tant especial, no m’hi podia negar.

Ells i elles són l’única Associació de Gent Gran de Catalunya que es dedica exclusivament a fer curtmetratges.

A continuació podeu consultar de forma esquematitzada els diferents aspectes que vaig tractar. El secret d’un bon curtmetratge no el té ningú, però atendre a alguna d’aquestes qüestions ens pot ajudar a no abandonar l’empresa, i que el procés sigui més enriquidor. Aneu amb molt de compte amb alguns elements, cuideu-los i estimeu-los tant com pugueu!

Akira Kurosawa deia:

Un bon guió és aquell que permet fer una obra mestra a un bon director i una obra acceptable a un director mediocre. Un mal guió és aquell que ni el director més gran i experimentat del món podria fer-ne una bona pel·lícula.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

2 pensaments sobre “La Preproducció d’un Curtmetratge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s