Celtx

Celtx (Crew Equipment Location Talent XML) és un programa de codi obert (gratuït) per escriure guions d’acord amb el format estàndard (Windows, Mac i Linux). A continuació trobareu un PPT que he utilitzat amb els meus alumnes de Producció per a explicar-ne el funcionament. En aquest trobareu:

  • Detalls relacionats amb el format d’un Guió Literari i que hem de tenir presents, ja que el programa per se no ens les resoldrà.
  • Captures de pantalla del mateix programa per veure com registrar-nos i quines possibilitats ens ofereix.
  • Alguna activitat relacionada amb aspectes de format.

Cal assenyalar que quan ens registrem al programa, durant un dia tindrem totes les eines que ofereix a l’abast, i durant un mes algunes altres; després d’aquest període disposarem de la versió bàsica i gratuïta, si desitgem fer ús de les altres eines haurem de pagar. Tanmateix, la versió “bàsica” és suficient per a la realització de Guions Literaris.

En relació a les eines, el programa n’ofereix algunes que s’escapen del que suposa fer un Guió Literari en el sentit més estricte i tenen més a veure amb la Producció (localitzacions, pressupost, etc.) i/o la Realització (elaboració de Guió tècnic).

Tanmateix, recordeu que com ens diu Syd Field: “El més difícil d’escriure, és saber què escriure” La qualitat del vostre guió la determinarà el contingut, l’originalitat i la tècnica d’escriptura de guions, mai el major o menor domini del programa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Diapositiva01Diapositiva02Diapositiva03Diapositiva04Diapositiva05Diapositiva06Diapositiva07Diapositiva08Diapositiva09Diapositiva10Diapositiva11Diapositiva12Diapositiva13Diapositiva14Diapositiva15Diapositiva16Diapositiva17Diapositiva18Diapositiva19Diapositiva20Diapositiva21Diapositiva22Diapositiva23Diapositiva24Diapositiva25Diapositiva26Diapositiva27Diapositiva28Diapositiva29Diapositiva30Diapositiva31Diapositiva32Diapositiva33Diapositiva34Diapositiva35Diapositiva36Diapositiva37Diapositiva38Diapositiva39Diapositiva40Diapositiva41Diapositiva42Diapositiva43Diapositiva44Diapositiva45Diapositiva46Diapositiva47Diapositiva48Diapositiva49Diapositiva50Diapositiva51Diapositiva52Diapositiva53Diapositiva54Diapositiva55Diapositiva56Diapositiva57

Diapositiva58

2 pensaments sobre “Celtx

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s