Recursos

Aquesta secció va dirigida sobretot a docents, però també a qui vulgui aprofundir una mica més en la comprensió de diferents aspectes d’unes quantes pel·lícules.

Trobareu diversos materials de suport que us poden resultar útils per a treballar a l’aula, classificats per edats i especialitats.

N’hi han de 2 tipus:

  1. Per un costat els que trobareu en el repositori:  recull d’adreces web que ofereixen materials didàctics descarregables.
  2. I per l’altre, recursos creats expressament per aquesta web. En relació a aquests, els trobareu classificats de la següent manera:
  • Secundària: fitxes i altres suports per a realitzar activitats i treballar les diferents àrees d’educació secundària: Història, Geografia, English, Biologia, Tutoria, Literatura, etc.
  • Estudis superiors: materials adreçats a alumnat de cicles formatius d’Imatge i So o Graus universitaris de Comunicació Audiovisual, Cinema o Història de l’Art.

Totes les activitats tenen un tipus de llicència Creative Commons que permet a qualsevol persona mesclar, adaptar i crear a partir de la proposta, sempre que sigui sense finalitat comercial i amb un petit reconeixement de l’autoria. Si de pas recomaneu l’Arch Stanton a algú com a petit agraïment, millor que millor.

A part d’això, hi ha també diversos articles de suport a les activitats. Són, primer per ordenar conceptes i facilitar la feina a alumnes o professors-es que consultin la web, i segon, per endreçar treball personal en cas de necessitar-los en la meva tasca docent. També van dirigits simplement a aquells que els pugui interessar la temàtica. En aquest sentit n’hi ha de 2 tipus, un repositori d’articles, classificats per temàtiques relacionades amb el cinema, i d’altres escrits per un servidor. Aquests últims els trobareu en els apartats: el guió, dramatis personae, realització, batibull, original soundtrack i curtmetratges. I per últim, pel que fa a materials didàctics, recomano també la consulta dels apartats bibliografia i filmografia. Si algú, a més a més vol estar al dia d’activitats i projectes cinematogràfics d’un servidor, pot anar a l’Arch Stanton.

Si voleu saber-ne més de l’Arch Stanton, cliqueu aquí.

Nota important: les captures de pantalla incloses en aquest Web blog i que pertanyen a obres alienes, són de pel·lícules totes elles ja distribuïdes i emeses per diferents mitjans i suports. La seva inclusió es realitza a títol de cita per a l’anàlisi, comentari o judici crític de l’obra en qüestió. Al seu torn, s’atorga un major atractiu al disseny del material didàctic en línia que consultaran els i les alumnes. Aquest “ús” només es realitza amb finalitats docents o d’investigació. La resta, imatges destinades al disseny del Web Blog, són lliures de drets amb llicència Creative Commons.