Repositori Filmoteca

La Filmoteca de Catalunya és l’arxiu de cinema de la Generalitat, dedicat a la difusió, catalogació i preservació del patrimoni cinematogràfic. La seva seu es troba al barri del Raval de Barcelona (Plaça Salvador Seguí, 1-9) va obrir les seves portes el febrer de 2012. Una part d’aquesta, concretament el Centre de Conservació i Restauració el trobem al Parc Audiovisual de Catalunya (Edifici I, BA L1, Carretera BV-1274, Km.1) a Terrassa.

Des del 2013 la Filmoteca ofereix un repositori digital prou interessant que permet consultar en línia i de forma gratuïta documentació cinematogràfica força variada. El repositori és propietat de l’ens públic Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Aquest pot resultar força útil per fer algun tipus d’activitat a l’aula.

A continuació trobareu una classificació dels diferents fons consultables, cada imatge i nom de l’apartat és l’enllaç corresponent per accedir-hi. Entre parèntesis, el nombre de documents consultables i/o descarregables.

1. ARXIU DE PREMSA

Díptic publicitari de la sèrie Cuentos Baturros

2. ARXIU GRÀFIC

Programa de mà de Barrios Bajos, desconegut – 1937.

3. BIBLIOTECA DIGITAL

Films de hoy – Rosas negras: un grito de libertad!

4. DIA DE LA DONA

Cumbre Luminosas, Joana Biarnés (1957)

5. FONTS PERSONALS

Partitura de la pel·lícula “El rey pasmado” de Imanol Uribe, música de J. Nieto.

6. INSTITUCIONAL

7. MUSEU

8. MÚSICA

9. REVISTES

Sumari núm.8 revista Cine Arte.
Núm. 134 de la revista Otro Cine.

One thought on “Repositori Filmoteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s