Escena Seqüència, programes: 11,12,13.

En la següent entrada podreu escoltar les seccions Escena Seqüència 11,12 i 13 del programa de ràdio Amunt el teló de Ràdio Cornellà (104.6 FM). En la secció, a partir d’informacions, reflexions i talls d’àudios, estableixo vincles entre Teatre i Cinema.

Tal com ja s’ha comentat en un anterior post , i a part de la secció, durant el transcurs de la temporada el programa ha fet diverses entrevistes a directors/es i directors actrius de renom com: en Francesc Casadesús, el Quim Masferrer, l’Àlex Rigola, el José Luis Sánchez o el mag Lari, entre d’altres.

Programa 11 (14-04-2021):

En la secció Escena Seqüència d’aquest programa vam parlar de la presència recurrent del teatre en el cinema de Pedro Almodóvar.

Escoltar Escena Seqüència programa 11 aquí:

Escoltar programa 11 sencer aquí.

Programa 12 (26-05-2021):

La secció va teixir vincles entre teatre, cinema i: judicis. Aquesta vegada a través de les pel·lícules del dramaturg, guionista i director Aaron Sorkin.

Escoltar Escena Seqüència programa 12 aquí:

Escoltar programa 12 sencer aquí.

Programa 13 (09-06-2021):

Secció de cloenda, dedicada a fer un resum dels continguts tractats durant la temporada.

Escoltar Escena Seqüència programa 13 aquí:

Escoltar programa 13 sencer aquí.

El mot escena prové del grec skènè i del llatí scena, va significar la part d’un teatre on es representa l’obra. En teatre també és la part de l’obra on apareixen els mateixos personatges, però en cinema, l’escena és un seguit de plans que es troben dins d’un espai i temps concrets. Per contra, seqüència és un conjunt d’escenes que formen part d’una mateixa unitat narrativa. En cinema, i sobretot en els guions anglosaxons, aquest terme ha acabat convertint-se en sinònim d’escena. Quan hi ha trencament d’espai, temps o narració, hi ha canvi de seqüència. Com si la línia que separa els conceptes teatrals i cinematogràfics cada vegada sigui més fina i retorni als orígens. Parlar de cinema, per la ràdio i en un programa de teatre ha estat un repte entranyable. Espero haver trobat una “seqüència” coherent amb aquestes “seccions/escenes” de la temporada radiofònica d’Amunt el teló.

A continuació trobareu una llista de l’Spotify amb les peces musicals que han aparegut a la secció durant la temporada: aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s