Soundtrap 1: iniciació

INICIACIÓ A SOUNDTRAP: MÉS QUE UN PROGRAMA

ÀREA: IMATGE I SO.

CICLES FORMATIUS DE: CAPTACIÓ I TRACTAMENT D’IMATGE, FOTOGRAFIA, PRODUCCIÓ I REALITZACIÓ AUDIOVISUAL.

BATXILLERAT: CULTURA AUDIOVISUAL, HISTÒRIA DE L’ART.

GRAUS UNIVERSITARIS: COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL, MUSICOLOGIA, CINEMA I MITJANS AUDIOVISUALS, HISTÒRIA DE L’ART, BELLES ARTS I PERIODISME.

CONCEPTES TREBALLATS PRÈVIAMENT: INTEGRACIÓ DEL SO EN LA IMATGE, MÚSICA EN EL CINEMA, PRODUCCIÓ MUSICAL.

PRESENTACIÓ

Soundtrap és un programa d’edició d’àudio, digital, multiplataforma i en línia. Permet als usuaris crear música o podcasts, editar so o gravar veus, entre altres funcions. Va ser comprat per Spotify el novembre de 2017.

Aquest inclou entrades per a instruments externs, un reproductor d’una gran varietat d’instruments, permet fer projectes col·laboratius, exportar fitxers MIDI, WAV, MP3, etc

Des del 2015 tenim “Soundtrap for Education”, una versió de la plataforma que permet obtenir llicències per a grups escolars. El programa va ser designat “El millor lloc web per a l’ensenyament i l’aprenentatge” el 2015 per l’Associació Americana de Bibliotecaris Escolars.

METODOLOGIA

  • La 1a pràctica amb Soundtrap es farà de forma individual.
  • Per a la realització d’aquesta us heu de donar d’alta en el programa i fer ús dels 30 dies de prova gratuïta; si teniu una llicència, el professor/a us compartirà el codi de classe. Si us registreu amb aquesta segona opció, feu-ho a través d’ “ús educatiu” (no com a “ús personal”, que és l’altra opció de registre que se us ofereix).
  • Per a registrar-se s’ha de tenir un compte de correu de Google o bé un de Facebook.

DESENVOLUPAMENT

  1. Aneu a “Enter studio”. Crearem un projecte musical nou:

2. Nou projecte – Música:

3. Anem a a “afegir nova pista”:

4. Hauràs de fer una composició musical amb 3 instruments. Per tant aquest procés que ara se’t mostra aquí sota, el repetiràs 3 vegades. El 1r instrument que utilitzaràs és el piano. Un cop hagis clicat aquí t’apareixerà un teclat i diferents tipus de piano per a utilitzar. Agafa el “Grand piano” i crea una melodia de 30 segons. Pots utilitzar el mouse o el teclat per afegir les notes i crear la melodia. Quan tinguis clar quina és aquesta, recorda enregistrar-la amb el botó vermell de “rec”.

5. Repeteix el mateix procés 2 vegades més. La 2a escull entre “cordes” o “guitarra i baix”. La 3a és lliure, pots posar-hi “veus”, sintetitzador”, etc.

6. Posa un nom a la peça musical creada i comparteix-la amb el professor.

7. Abans del lliurament et recomano que tornis al “pas 2” i escoltis i miris atentament algunes “demos”. Aquestes poden ajudar-te a saber si has fet una bona feina i li has dedicat un esforç adequat. Guarda el projecte abans de sortir!

8. Si en vols saber una mica més, mira aquest vídeo:

CRITERIS D’AVALUACIÓ

9-10: s’ha creat una composició musical de 3 instruments i aquesta dura un mínim de 30 segons. S’ha compartit amb el professor/a en el termini establert. En la composició hi ha piano i cordes/guitarra, més un altre instrument. S’ha posat un nom a la creació. Hi ha algun treball “extra” que ha afegit l’alumne (instrument o veu, duració superior). Hi ha treball d’assaig-error i la melodia és correcta.

8-7: s’ha creat una composició musical de 3 instruments i aquesta dura un mínim de 30 segons. S’ha compartit amb el professor/a en el termini establert. En la composició hi ha piano i cordes/guitarra. S’ha posat un nom a la creació.

6-5: s’ha creat una composició musical de 3 instruments i aquesta dura un mínim de 30 segons. S’ha compartit amb el professor/a en el termini establert. En la composició no s’utilitzen els instruments assenyalats, i/o no s’ha posat un nom a la creació. La peça/melodia resultant denota poc treball previ d’assaig.

Menys de 5: no s’ha creat una composició musical de 3 instruments i/o aquesta dura menys de 30 segons; o bé no s’ha compartit amb el professor/a en el termini establert.

2 pensaments sobre “Soundtrap 1: iniciació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s